Fäärdigrensad

Veckan har passerat, imorgon är jag färdig med Detoxen men kommer i stort sätt fortsätta som vanligt, bara lägga till mer protein i form av äggen som ligger & väntar i kylskåpet.

Veckan som kommer är verkligen händelserik, kommer inte bli så mycket tid över.

Måndag: Butiken 08-15, Spinningpass på Electrolux 17-18, Produktinformation om kosttillskott 19-?
Tisdag:   Massage 09-15, Spinning på Rikspolisstyrelsen 16-17
Onsdag:  Massage 11.30-16
Torsdag: Spinning/Core & massage i SEB 12-18... Sandy kommer & bor hos mig=)
Fredag:   Butiken 8-15
HELG :)

Sammansfattning av Detox veckan:
Jag tycker de är så fascinerande att jag klarar mig på den begränsade kosten, den näringstäta maten gör att jag inte behöver några stora mängder och istället för nedbrytning av svårsmälta livsmedel går energin till mig & min hjärna.
Jag upplever mig som mer klartänkt & bättre minne. Känner mig slank eftersom jag slipper en uppblåst mage, vilken vissa kan få ändå eftersom frukt är lite gasbildande.
Sötsuget har avtagit vilket jag ser som ett stort plus.


Så vad är den stora skillnaden på min vanliga kosthållning ... JO jag har uteslutit följande:
-Laktos (mjölk, keso, kesella, yoghurt, grädde)
-Gluten (pasta, bröd mm)
-Animalier (kött,fisk, skaldjur,ägg, ost, smör) undantag ekologisk fetaost på getmjölk
-Salt, socker

Alltså finns de bara frukt, grösaker, bär, nötter, bovete, soja kvar..

Ser väl inte så tråkigt ut??

Soppa på avokado, ärtor, ingefära, lime.. bara mixa med vatten. Jag som gillar stark mat har kryddat med cayennepeppar och toppat med sabal oelek. Då ska man komma ihåg att sistnämnda innehåller syra & konserveringsmedel, salt & ibland socker.. jag är inte jättestrikt med detoxen eftersom de är min första och dessutom har jag inte heller något tillskott med renande egenskaper.

Egentligen kan jag tycka att det endast är en förberedelse inför en striktare detox. Jag är supernöjd med min vecka och kunde aldrig tro att jag skulle orka med att hålla mina gruppträningspass med full energi. Nu är jag taggad till att forstätta med detta & kanske har jag hittat en kosthållningen som kan bli min nya livsstil.

 

Intressant att ju mer jag utesluter ut kosten ju bätte mår jag. Har länge inbillat mig att jag behöver mycket protein i form av keso, ägg mm men inser nu att många av dessa livsmedel är inte så naturliga som jag önskade.

Min soppa i repris.. den blev så vacker, god, mättande & näringrik=) Me <3 Detox

Jag kommer fortsätta blogga om Detox och allt vad det innebär, recept, effekter, tillskott osv.. Ska få hjälp att fixa en bättre design framöver och göra det till en riktig hälsoblogg.

Nu ska jag krypa ned i sängen.. för sömn är verkligen in viktig ingrediens i hälsa.

PUSS

 


Lite bilder..

Då var det dags att bjuda på dagens bilder.


Jag hade önskat att jag hann skriva lite mer men nu får de duga med bilder=). Eller jag har tid men har inte prioriterat att göra de. Imorgon ska jag hålla i spinning & core. Passen är nya så jag har övat hela eftermiddagen.

Frukosten är iaf bovetegrön, bär, frön, sojamjölk & en klick kokosfett=P. Till de en lite snaps...Och som ni kanske ser är den inte min favorit..  SkÅÅL!!

Till jobbet gjorde jag en smoothie på


Grapefrukt, mango, spenat, banan, spirulina & lite hampaprotein. Smakade riktigt gott & lätt mål att ta med sig.
Till middag blev det rotfrukter, fetaost, persilja och hummus=).. Riktig Detoxlyx.. börjar trivas med den här kosthållningen... idag har jag inte ens haft huvudvärk=)..
Kvällsmålet bidde nötter & apelsin.

Härlig dag!

Jag känner energi & livsglädje nu=P.. Efter en lung löptur på Skogås grusvägar, en dusch och en jättegod frukost.

Nu måste jag göra mig klart för en dag på jobbet.. Lägger upp bilder ikväll

Dag 2

Dagen har varit bra trots lite huvudvärk nu på kvällskvisten.. lyckades få bort värken genom att trycka på lite ömma punkter i tinningen=) För de är strängt förbjudet med värktabletter under detox.

Samma stabila frukost som jag klarade mig på tills lunchen..  den bestod av passerad tomater, 1 morot, persilja & lite röda linser + en bannan till efterrätt.

Nu har jag precis smörjt in kroppen med härligt doftande ekologisk kallpressad kokosolja.. druckit massa vatten och ska nu krypa ner i sängen. Jag tycker att en urresning av kroppen hör i hop med att vila mera & stressa mindre.
Det börjar kännas bra nu, fast måste säga att magen är inte riktigt stabil än=P.
God natt

Huvudvärk & Orkeslös

Måndagen avklard ... här är en bild på min frukost, rättare sagt en närbild på bovetegröt med frön, blåbär + kanel.


De känns att Detoxen är i full gång, första dagen och jag har huvudvärk plus att jag bara vill lägga mig och sova.. klockan e ju bara strax över 9.

Under dagen som jag jobbat i butiken så passade jag på att ställa massa frågor till butikchefen själv.. allt vad hon anser att en detox ska innehålla, de fick mig att tänka till.. mer om de vid ett senare inlägg..

För övrigt har jag mått bra, började känna av huvudet strax innan mitt spinningpass som för övrigt va väldigt tufft=P.
Kan ju säga att jag va riktigt hungrig efteråt så när jag äntligen kom hem så slängde jag ihop detta

Nötter, russen, apelsin, äpple, mango, sojamjölk & på toppen lite agavesirap. Tro inte att ja va mätt efteråt.. fick lov att äta mer=p.. Mix av nötter, sesamfrön, kokosfett, kanel.. jag slängde helt enkelt ihop lite allt möjligt som är ok under detox.
Morgondagen matlåda är redan fixad.. den ser inte så spännade ut så skippar bild.. krossade tomater med röda linser och rå morot till.. toppas med persilja. Lär ta med en och annan frukt också så jag överlever dagen.. måste ju orka med mina 9 massagekunder.

Nu ligger jag iaf i min säng och längtar tills jag har borstat tänderna och släkt lampan.. tröttheten beror nog mest på huvudvärken som lika gärna kan sitta som spänningar i musklerna..

NU SOVA=)

Måndag Morgon!

En bra start på dagen med god & mättande frukost, 7 timmars sömn & nu kan jag inte känna mig mer redo för en hel arbetsdag=). Måste gå till tåget, GÅ för de tänker jag göra.. brukar alltid springa annars=P

NYSTART!!


Då är bloggen igång och det är p.g.a att dom som vill ska få följa min detox som börjar imorgon. Det kommer förhoppningsvis ge mig mer press att sköta kosten och därmed störra chans att genomföra detta. Nu känns de som jag har gjort de till en större grej än va det egentligen är=P.
För den som är intresseard tänkte jag skriva några rader om vad en detox handlar om & varför jag nu gör det.. som sagt det kommer.

Så då kör vi.. =)
Maten är inhandlad och jag är 650kr fattigare imorgon börjar jag dagen med ett stort glas citronvatten, bovetegröt med massa frön, kanel & blåbär & sojamjölk.
Det flesta råvarrona är ekologiska för tyvärr går det inte att hitta allt man vill ha i en vanlig ica butik.


Min veckoplanering är inte riktigt klar vad gällande kosten men kommer så fort de är klart lägga upp schemat och slänga upp några foton på maten jag stoppar i mig.

Den härliga fruktskålen=)

Nu måste jag även se till att sova ordentligt vilket blir en utmaning i sig.. kommer bli intressand de här och jag känner mig riktigt taggad.RSS 2.0